KPMG och Deloitte prisas för skatterådgivning

KPMG:s skattechef Tina Zetterlund: ”Vår hållbara rådgivning har givit resultat”.

Elvira Allvin, Deloitte med kvällens prisutdelare.

Gräddan av Europas skatterådgivare tog i förra veckan emot utmärkelser under European Tax Awards, en ceremoni i London som arrangeras av tidskriften International Tax Review (ITR). För andra året i följd utnämns KPMG till ”Sweden Tax Firm of the Year”. När det gäller Transfer Pricing (internprissättning på transaktioner inom samma koncern) puttade Deloitte ned KPMG från fjolårets förstaplats.

Skatterådgivarna har bedömts utifrån kriterier som komplexitet, storlek på uppdragen samt innovationsnivå.

”Att KPMG vinner igen beror på att vi fortsätter att utvecklas, att vi har oerhört kompetenta medarbetare som vunnit kundernas förtroende och att vi har jobbat med några riktigt stora och komplicerade transaktioner. Det här känns jättekul och visar att vår hållbara rådgivning har givit resultat”, säger Tina Zetterlund, chef för Skatt på KPMG, i ett pressmeddelande.

Även Deloitte nämner i sitt pressmeddelande hållbarhet (att inte minimera skatten till varje pris, Revisionsvärldens anmärkning) som en viktig skattetrend.

“Den här utmärkelsen visar att vi lever enligt vår vision att göra verklig skillnad för våra klienter”, säger Elvira Allvin, skatterådgivare på Deloitte.

Sweden Tax Firm of the Year 2017

  1. KPMG
  2. Deloitte
  3. EY
  4. Svalner

Sweden Transfer Pricing Firm of the Year 2017

  1. Deloitte
  2. EY
  3. KPMG
  4. PwC
Martin Hammarström

[email protected]