Premiär för infrastukturinitiativ

KPMG är en av intressenterna bakom initiativet Arena för Infrastruktur som höll sitt första seminarium i veckan.

I tisdags höll Arena för Infrastruktur ett seminarium om Sydneymodellen, om hur finansieringen och organisationen av ett pågående tunnelbaneprojektet i Sydney kan användas i Stockholm exempelvis för en förlängning av Roslagsbanan till T-centralen. Bland deltagarna märks Catharina Håkansson-Boman, förhandlare Sverigeförhandlingen om snabbtåg, Kristoffer Tamsons, trafiklandstingsråd (M) i Stockholms läns landsting och Dimitrios Ioannidis, ämnessakkunnig statliga bolag på Riksrevisionen.

Bakom Arena för Infrastruktur står förutom KPMG riskkapitalbolaget EQT, tågoperatören MTR, teknikkonsulten Ramböll och advokatbyrån Setterwalls. Lobbyinitiativet ska med med nya lösningar och idéarbete kring privat finansiering driva på infrastrukturprojekt.

”Konstellationen i Arena för Infrastruktur är mycket spännande där vi som är initiativtagare kompletterar varandras kompetenser på ett bra sätt. Vi kommer att genomföra en serie om tre seminarier där vi i det sista seminariet den 18 augusti presenterar ett antal förslag på projekt som kan bli verklighet med nya lösningar och privat finansiering. Vårt mål är att ge inspiration och förhoppningsvis influera den infrastruktur proposition som kommer senare under hösten”, säger Åsa Hansson, branschansvarig Infrastruktur på KPMG:s webbplats.

Nyligen tillkännagavs att KPMG, Ramböll och Setterwalls arbetar med en idéstudie om en fast förbindelse mellan Sverige och Finland i form av ett rör för snabbtåg.

Martin Hammarström

[email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *