Känsligt granskningsuppdrag på Stadsteatern

135 uppgiftslämnare i spåren av #metoo.

Foto: Stockholms Stadsteater.

PwC har på uppdrag av Stockholms Stad gjort en oberoende utredning om påstådda arbetsmiljöproblem på Stadsteatern. Utredningen startade i december i fjol och tycks nu vara klar. PwC har sedan flera år ramavtal med Stockholms stad om denna typ av konsulttjänster och enligt ett avrop som Revisionsvärlden tagit del av är uppdraget värt totalt 575 000 kronor. Avropet är signerat Per Storbacka, partner på PwC med ansvar för Forensic Services. Uppdraget tycks dock ha svällt eller i alla fall omformulerats eftersom hela 135 personer ville lämna uppgifter till utredningen.

”Vi hade väl uppskattat att det skulle bli ett 30-40-tal intervjuer. Men det har blivit väldigt mycket mer”, säger Jonas Schneider, vice vd i Stockholms stadshus AB, till Svenska Dagbladet.

Utredningen tillsattes i spåren av #metoo-kampanjen efter att anställda vittnat om trakasserier och tystnadskultur. Enligt Jonas Schneider har PwC gjort en bred utredning av kulturen och arbetsmiljön på teatern. Teaterchefen avgick i samband med att utredningen tillsattes, enligt ett eget uttalande ”med gott samvete”. Han tog nyligen sitt liv.

Martin Hammarström

[email protected]