Helene Willberg till Alvarez & Marsal

Dubbelkommando på transaktionsspecialisten - "Mindre viktigt vem som formellt blir vd".

Helene Willberg

Tidigare vd:n för KPMG Helene Willberg ansluter till uppstickarbyrån Alvarez & Marsal. Rådgivningsfirman, med Nordenkontor vid Norrmalmstorg i Stockholm, vill utmana framför allt big four om rådgivnings- och transaktionsuppdrag. Idén är att Alvarez & Marsal ska vara en oberoende rådgivare som står fri från revisionskonflikter. Nu blir Helene Willberg chef på kontoret tillsammans med grundaren Christer Wiberg, tidigare rådgivningschef på KPMG. Duon ska utöva en sorts dubbelkommando och kommer tills vidare inte dela upp ansvarsområdena.

”Det ska bli spännande att arbeta på det här sättet. Jag har jobbat nära Christer tidigare och vi kompletterar varandra väl. Dessutom vill vi båda arbeta nära kunder, vilket underlättas av den här lösningen”, säger Helene Willberg till Revisionsvärlden.

Vem blir vd då?

”Vi håller på att bygga upp bolagsstrukturen. För oss är det mindre viktigt vem som formellt blir vd, det viktiga är att vi planerar att leda ihop”, säger Helene Willberg.

Alvarez & Marsal etablerade sig i Stockholm i juni med hjälp av tre andra KPMG-avhoppare, vilket Revisionsvärlden skrivit om tidigare.

Har ni fått några kunder ännu?

”Vi har uppdrag, men inga jag kan berätta om idag. Vi har många positiva kontakter med potentiella kunder. Flera internationella Private Equity-bolag arbetar redan med Alvarez & Marsal och vi hoppas få hjälpa dem även i Norden. Just nu prioriterar vi rekryteringar för att kunna hantera även de stora transaktionerna”, säger Helene Willberg, som uppger att man just nu har cirka 10 personer i Stockholm.

Helene Willberg är auktoriserad revisor och har haft flera ledande roller på KPMG, förutom vd bland annat chef för Financial Advisory Services. Hon satt i styrelsen fram till slutet av 2016. För några år sedan var hon en av KPMG:s tyngsta revisorer med huvudansvar för bland annat investmentbolaget Investor, köksbolaget Nobia och godistillverkaren Cloetta. Hon har därefter trappat ned på revisionsuppdragen och lämnar nu alltså revision helt.

 

Martin Hammarström

[email protected]