Dooer öppnar ny utvecklingsavdelning

Grundaren: ”Branschen är i stort behov av förändring”.

Sam Nurmi

Bokföringstjänsten Dooer, som grundats av it-entreprenören Sam Nurmi, har i tysthet öppnat en utvecklingsavdelning i Västerås. Idag arbetar 10 personer på Västeråsenheten, som håller på med ”mjukvaruutveckling för framtida produkter”.

”Låt oss bara säga att det idag är alldeles för krångligt och dyrt att sköta bokföringen om man anlitar en traditionell bokföringsbyrå. Vi vill med smarta tekniska lösningar näst intill trolla bort de här problemen och samtidigt skära ner kostnaden rejält. Det ska vara lätt att driva företag, och bokföringen har traditionellt varit ett stort distraktionsmoment där. Branschen är i stort behov av förändring”, säger Sam Nurmi i ett litet kryptiskt pressmeddelande.

Exakt vad som utvecklas i Västerås vill bolaget inte avslöja men till techsajten Breakit uppger man att ambitionen är cirka 20 anställda i Västeråsteamet innan året är slut. I dagsläget har Dooer ett 40-tal anställda. Nyligen rekryterades Karl Eckerlund från Schibstedsfären som ny marknads- och affärsutvecklingschef och affärsutvecklaren Henrik Ahnkron har rekryterats från Grant Thornton. Att Nurmi lägger den nya utvecklingsavdelningen i just Västerås är ingen slump. Sam Nurmi är själv från staden och byggde upp två andra företag, webbhotellet Loopia och webbövervakningstjänsten Pingdom, från Västerås.

”Västerås har en speciell plats i mitt hjärta, säger Sam Nurmi. Det var här jag formades som entreprenör och där mina största framgångar har varit. Att nu återigen öppna ett kontor här känns helt rätt”, säger Sam Nurmi.

Förra året investerade Sam Nurmi drygt 40 miljoner kronor i Dooer, och i fjol förvärvades även utvecklarbyrån Agigen i ett så kallat “acqui-hiring” – det vill säga ett uppköp som främst syftar till att värva kompetens.

Dooer erbjuder idag en digital bokföringstjänst för småföretag till fast månadspris där även rådgivning, deklaration och bokslut ingår.

Martin Hammarström

[email protected]