Här är alla tillväxtfinalister i Kalmar län

Frimurarehotellet Kalmar. Här koras Årets tillväxtbyrå 2023.

Nu är det snart dags att kora Årets tillväxtbyrå 2023 i Kalmar län. Sex byråer av varierande storlek har tagit sig till final.

Kombibyrån Sporrong & Eriksson är störst på listan nedan och tog hem priset i fjol. ”Kunderna vill ha en byrå med lokal förankring”, sa Per Eriksson, en av byråns grundare, till Revisionsvärlden i fjol.

En annan litet större finalist är Ekonomihuset på Öland. Byrån har kontor i Borgholm och Färjestaden med och ett 20-tal medarbetare på webbplatsen. Kombibyrån Melcob Revision & Rådgivning, med Andreas Folke, driver verksamheten i flera olika bolag, varav Melcob Revision & Rådgivning AB är störst. Även Melcob är en tidigare vinnare av priset, även om Andreas Folke förklarat att han ”egentligen inte är så intresserad av tillväxt” och att han ”tackar nej till kunder varje vecka”.

Bland finalisterna märks även Ekovik, med kontor i Västervik och i Loftahammar samt Revisorerna i Borgholm, som trots namnet är en redovisningsbyrå.

Vinnaren tillkännages den 11 okt på Byrålunch Kalmar. Läs mer och anmäl dig här.

Hela listan på de nominerade byråerna i Kalmar län:

Namn

Ort

Omsättning Mkr

Ekonomihuset På Öland AB

Borgholm

20,2

Ekovik AB

Västervik

7,2

Melcob Revision & Rådgivning AB

Kalmar

7,1

Real Strategi AB

Oskarshamn

6,7

Revisorerna i Borgholm

Borgholm

7,1

Sporrong & Eriksson Revisionsbyrå AB

Kalmar

27,4

Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med det växande byrånätverket LR Revision & Redovisning.

 

Martin Hammarström

[email protected]