Grant Thornton öppnar dörren för entreprenörskvinnor

”Nätverket behöver en mötesplats för sina medlemmar.”

Jessica Löfström, medgrundare av Nätverket 17. Foto Denny Lorentzen.

Grant Thornton startar ett samarbete med Nätverket 17, en intresseorganisation för kvinnors entreprenörskap och företagande. Nätverket 17 är grundat av fem tunga kvinnliga entreprenörer: Jessica Löfström (ExpanderaMera byggbemanning), Maria Mattsson Mähl (Alpha C), Lena Apler (Collector) och Anna Bråkenhielm (Talpa/Silverback/ITV Studios Nordic).

Exakt vad samarbetet innebär framgår inte av Grant Thorntons pressmeddelande, men nätverket tycks vilja använda Grant Thorntons lokaler på Sveavägen 20 – mitt i Stockholm.

”Nätverket behöver en mötesplats för sina medlemmar och vi vill gärna ha fler entreprenörer i våra lokaler. Samarbetet kommer att ge oss spännande nya kontaktytor med etablerade entreprenörer och tillfällen till erfarenhets- och kunskapsdelning – det är en riktig win-win-situation”, säger Monika Wannholm, kontorschef på Grant Thornton i Stockholm.

Nätverket 17 vänder sig primärt till kvinnor som byggt större företag. Bolagen ska omsätta minst 50 miljoner kronor och entreprenörerna ska ha kvar en betydande ägarandel i företaget och makten att påverka strategiska beslut.

”Nätverket 17 startade upp 2018 och det känns spännande att få samarbeta med Grant Thornton, som har ett tydligt engagemang i entreprenörs-, tillväxt- och innovationsfrågor”, säger Jessica Löfström, medgrundare Nätverket 17.

Den första gemensamma aktiviteten sker under våren, enligt pressmeddelandet. Tidigare har Grant Thornton i Stockholm berättat om liknande samarbeten med företagshubbarna SUP46 och Epicenter.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se