Förlusterna ökar för gratistjänsten Bokio

Grundaren: "Vi har inget akut kapitalbehov”.

Viktor Stensson

Under 2018 steg förlusterna med drygt 10 miljoner kronor till totalt minus 16,4 Mkr. Omsättningen är fortfarande mycket låg, men dubblades under året till 1,2 Mkr, enligt nättidningen Digital.

“Utvecklingen går enligt plan. Omsättningen kommer ligga över 10 miljoner kronor i år. Förlusterna kommer att öka, men inte så mycket”, säger vd Viktor Stensson till tidningen.

Vid det senaste årsskiftet hade bolaget 8,4 Mkr i kassan, vilket är 17 Mkr lägre än året innan.

“Vi har inget akut kapitalbehov. Men vi har starka delägare och ska fortsätta växa genom att ta in externt kapital”, säger Viktor Stensson.

Bokföringsappen grundades 2015 i Göteborg av Stensson och tre kompanjoner. Bolaget har idag 30 anställda och 78 000 användare. Antalet kunder uppges växa med cirka 100 om dagen. Bokio är ett molnbaserat och AI-stött redovisningsprogram vars grundtjänst är gratis för användarna. Bolaget tjänar pengar på att sälja tilläggstjänster, främst i samarbete med tredje part. Det rör sig om faktureringstjänster, lån, pensioner, försäkring och juridiska tjänster. I april lanserade Bokio tjänsten i Storbritannien, som blir bolagets andra marknad efter Sverige. Bolaget uppger att man har 1000 brittiska kunder.

“Vårt mål är att bli en av världens största gratisappar för bokföring med 100 miljoner användare”, säger Viktor Stensson till Digital.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se