Så sköter Richard byrån från Spanien  

Avayo digitaliserade tillsammans med Fortnox. 

Richard Landén

Sponsrat innehåll från Fortnox

2019 provade Richard Landén på Avayo – Digital bokföring & Rådgivning på att jobba från Marbella. Både han och familjen fick blodad tand och i somras gick flyttlasset till soliga Spanien. Under det kommande året ska Richard och frun Zarah jobba på som vanligt och barnen gå i spansk skola.

Men då, när drömmen om Spanien tog form, var det inte självklart att den skulle bli verklighet.

– Då lämnade fortfarande hälften av mina kunder in alla underlag i den löpande redovisningen på papper och jag var bunden till mitt kontor i Ängelholm, berättar Richard.

Richard insåg att han var tvungen att digitalisera byråns arbetsprocesser om han skulle kunna sköta Avayo från Marbella. Han blev Fortnox Byråpartner och började konsekvent säga nej till papper och kunder som jobbade i andra plattformar än Fortnox.

Han satte också upp riktlinjer för kunderna om hur samarbetet mellan byrån och företagen skulle se ut. I dag är 99 procent av Avayos kunder 100 procent digitala.

–  Mitt mål har hela tiden varit att det ska kännas enkelt för kunden. Kommunikation och checklistor för viktiga arbetsprocesser och flöden har underlättat enormt mycket, säger Richard.

Nu väntar ett år av “platsoberoende på riktigt” som Richard kallar. Med fortsatt jobb med byrån och samarbete med kunderna. Och sol och värme istället för regn, rusk och kyla.

Den 1/9 lanseras Fortnox Bokslut & Skatt. Redovisningsbyråer kan nu äntligen sköta alla delar av redovisningen i samma digitala plattform. Från löpande bokföring, avstämning, bokslut, årsredovisning och skatt. Testa Fortnox Bokslut & Skatt gratis till den 30 november.

Sponsrat innehåll från Fortnox

Redaktionen

[email protected]