”Det svåra i den här branschen är att hitta bra kompetens”

Tillväxtvinnaren i Mariefred hade tre anställda – idag jobbar hon solo.

Annika Cederlund

Redovisningsbyrån TAR (som står för Tillit – Ansvar – Redovisning) får utmärkelsen Årets tillväxtbyrå 2023 i Södermanlands län. Revisionsvärlden ringde upp Annika Cederlund, som driver byrån.

Din byrå har vuxit i tre år i rad, det senaste året med hela 20 procent, mest i länet. Grattis till priset!

”Tack, men jag är osäker på om jag är värdig vinnare. För två år sedan var vi fyra medarbetare på byrån och jag hade kontor i Mariefred. Idag är jag egen, och arbetar hemifrån”, säger Annika Cederlund.

Oj då, vad hände?

”Skälet till att vi kunde expandera så kraftigt jag att jag fick in ett par större interims uppdrag, jag lyckades rekrytera två personer som delvis satt hos kund. Den ena av dessa fick anställning i ett av kundens bolag, den andra bytte bransch. Den sista medarbetaren slutade för några månader sedan. Men hon har lovat att hoppa in och hjälpa mig om jag skulle bli sjuk eller ta litet semester. Just nu jobbar jag nog närmare 12 timmar per dag.”

TAR omsatte 3,5 Mkr år 2022. Hur mycket blir det i år?

”Kanske 2,5 Mkr, under största delen av året har varit två personer. Jag håller på att fasa ut en del kunder. Jag behåller bara dem som jobbar 100 procent digitalt och inte krånglar.”

Det måste ändå vara en omställning att gå från att ha tre anställda och kontor till att arbeta själv från hemmet. Är det skönt eller tråkigt?

”Just nu är det mest skönt. Jag har drivit redovisningsbyrå i 20 år och oftast haft en anställd. Jag utesluter inte att börja växa igen, om jag hittar en bra medarbetare. Det svåra i den här branschen är att hitta bra kompetens, uppdrag finns det gott om.”

Utmärkelsen Årets tillväxtbyrå delas ut för sjätte året i följd – länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med byrånätverket LR Revision & Redovisning.

Martin Hammarström

[email protected]