”Det är svårt att hitta bra personal”

Snabbväxande Ecovice i Växjö bromsar in – har svårt att hitta kompetens.

Mikael Samuelsson

Redovisningsbyrån Ecovice i Växjö blir – med en försäljningsökning på 26 procent i fjol – Årets tillväxtbyrå i Kronobergs län. Här berättar ägaren Mikael Samuelsson om bakgrunden till byrån.

”Jag arbetade efter examen på en ekonomiavdelning, men värvades till byrån hösten 2016. År 2019 fick jag köpa in mig i byrån och sedan sommaren 2021 är jag ensam ägare. Jag och de andra två ägarna hade litet olika syn på framtiden, bland annat när det gäller tillväxt”, säger Mikael Samuelsson.

Ecovice omsatte 2,5 Mkr i fjol. Hur många medarbetare är ni?

”Vi är bara tre nu, vilket är en medarbetare för litet. Det är svårt att hitta bra personal. Vi har kopplat in en rekryteringskonsult, men hittills har vi inte lyckats hitta rätt kandidater.”

Hur hög blir omsättningen i år?

”Den blir nog ungefär som i fjol. I och med att en person slutade tidigare i år kan vi inte ta in fler kunder just nu. Men kan vi bara rekrytera en eller kanske två personer ytterligare finns det goda möjligheter att växa.”

Vilken inriktning har Ecovice?

”Kunderna finns i alla branscher och helst jobbar vi med företag som vill ha en digital extern ”ekonomiavdelning”. Vi vill arbeta nära kunden, ha tät kontakt och vara deras bollplank.”

Går det att ta betalt för täta kundmöten och avstämningar?

”Vi försöker hitta upplägg där vi har fasta priser där det ingår kontakt och möten. Sen har vi även uppdrag som arbetsbelastningen och tiden varierar väldigt mycket från månad till månad där vi anpassar löpande timmar. ”

Ni har ökat omsättningen fyra år i följd. Vill ni växa vidare?

”Ja. Ambitionen är att ha en byrå med 6-10 medarbetare. Vi ska dit, även om 2022 blir ett mellanår”, säger Mikael Samuelsson.

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som drivs som AB, omsätter minst 2 miljoner kronor och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Den byrå som ökat snabbast det senaste räkenskapsåret vinner. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]