Deloitte redovisar åt Giffarna

Tar över all ekonomi och löneadministration efter misstänkt förskingring i fotbollsklubben.

Fotbollsklubben Gif Sundsvall har lagt ut all ekonomi och löneadministration på Deloitte i Sundsvall sedan den 1 maj. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Elitidrott är en viktig del för en regions tillväxt och på samma sätt som vi gärna engagerar oss i andra forum för regionens framtid är det glädjande att vi nu fått möjligheten att komma närmare både GIF Sundsvall och elitfotbollen”, säger Lizze-Lott Bergman kontorschef på Deloitte, som fick uppdraget efter en upphandling.

”Valet av Deloitte avgjordes av deras samarbete med föreningen Svensk Elitfotboll och globala insyn i sportvärlden, att kontorschef Lizze-Lott Bergman har ett förflutet inom fotbollen och så är det naturligtvis, rent allmänt, en stor och trygg partner”, säger Johan Nikula, ordförande GIF Sundsvall.

Bakgrunden till att ekonomifunktionen läggs ut externt är en händelse i vintras när det upptäcktes att en halv miljon kronor saknades i klubbens bokföring. En före detta anställd på kansliet är polisanmäld och misstänkt för förskingring.

Johan Nikula tror att Giffarna på sikt kommer att spara pengar på outsourcingen.

”Redan år två blir det billigare jämfört med en heltidsanställd”, säger han till Sveriges Radio.

PwC:s Lars Nordenö är revisor i bolaget Camp Gif Sundsvall AB.

Martin Hammarström

[email protected]