Dansk fintech-aktör integrerar mot Fortnox

Danska Fintech företaget Pleo, som genom en betalkortslösning automatiserar företags utgifts- och kvittohantering, integrerar mot Fortnox bokföringstjänst. Integrationen innebär att alla korttransaktioner utförda med Pleo kan bokföras automatiskt i Fortnox. Enligt ett pressmeddelande kategoriseras utgifterna automatiskt med artificiell intelligens, baserat på tidigare preferenser och inköpshistorik.
”Med en växande kundbas i Sverige och över 230 000 företagare som använder Fortnox molnbaserade plattform, var integrationen med Fortnox ett naturligt nästa steg för att möta efterfrågan på den svenska marknaden”, säger Kasper Thybo, Senior Product Manager på Pleo.
Enligt Pleo är man ensam på den svenska marknaden om att erbjuda företagskort som automatiserar företags utgiftshantering, från betalning till bokföring. Framöver kommer man även integrera mot fler bokföringssystem, både i Sverige och på övriga marknader.
Pleo grundades i Köpenhamn 2015. I januari 2019 lanserades Pleo i Sverige och den 1 september slog företaget upp dörrarna till sitt nya kontor i Stockholm.

Martin Hammarström

[email protected]