Dalarnas uthålligaste snabbväxare

Vasaloppet 2021 start herrar. Foto Vasaloppet.

Byråer från flera olika delar av Dalarna är med och slåss om utmärkelsen Årets tillväxtbyrå i Dalarna, som delas ut för fjärde året i följd. Bakom utmärkelsen står Revisionsvärlden och Björn Lundén.

I år är det svårare än någonsin att ta hem priset, tre år av obruten tillväxt krävs. Tio starka redovisnings- och revisionsbyråer är uttagna till finalister, bland dem Vini Ekonomikonsult i Säter som blev Årets tillväxtbyrå redan 2018. Ägarna Ulrika och Fredrik Nygren startade byrån 2013. Redovisningsbyrån har vuxit stadigt och idag är de sju anställda enligt webbplatsen.

Största byrån bland Dalarnas finalister är LR Revision i Mora, med 16 medarbetare på kontor i både Mora och Arboga. Minst är Mockfjärds Redovisning, med Annika Sturesson i spetsen. Byrån bildades 2015 och har ökat omsättningen varje år sedan dess.

En byrå som sticker ut bland finalisterna är Ecofront Ekonomi & Redovisning. Falubyrån får vara med som finalist trots att den i september förvärvades av redovisningsjätten Ludvig & Co. Ecofront har sju medarbetare och drivs av syskonen Camilla och Joakim Dofs. Byrån har två gånger tidigare varit nominerad till priset, år 2019 och 2020. Nu ska man integreras i Ludvig & Co, som redan har ett Falukontor. Planen är att inom två år hitta gemensamma lokaler i Falun.

Finalister Årets tillväxtbyrå i Dalarna

Anroli Revision AB
Businessgroup Dalarna AB
Ecofront Ekonomi & Redovisning AB
Kling Redovisning AB
LR Redovisning Revision Mora AB
Mockfjärds Redovisning AB
Mora Orsa Ekonomikonsult & Revision AB
Tikon Redovisning AB
Vini Ekonomikonsult AB
Åhlberg & Partners AB

Årets tillväxtbyrå delas ut av Revisionsvärlden i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]