Ludvig & Co förvärvar dalabyrån Ecofront

Joakim & Camilla Dofs tillsammans med Mattias Bergdahl som är kontorschef på Ludvig & Co:s befintliga kontor i Falun. På sikt slås de två kontoren ihop.

Redovisningsjätten Ludvig & Co gör ytterligare ett förvärv, denna gång Ecofront Ekonomi & Redovisning AB i Dalarna. Den 1 september blev falubyrån en del av Ludvig & Co.

Ecofront har sju medarbetare enligt webbplatsen och drivs av syskonen Camilla och Joakim Dofs. Byrån etablerades 2015 och har två gånger varit nominerad till Revisionsvärldens pris Årets Tillväxtbyrå i Dalarna, år 2019 och 2020.

”Med förvärvet stärker vi vår position i Falun med ytterligare ett kontor. Det är en spännande resa”, säger Ludvig & Co:s regionchef för Väst Helena Iacono, i ett pressmeddelande.

Båda ägarna följer med till Ludvig & Co. Camilla blir senior rådgivare och Joakim kontorschef. Joakim Dofs kommenterar försäljningen såhär:

”Under åren har vi blivit uppvaktade av olika aktörer men vi har inte känt att allt funnits där som vi söker. Vi vill fortsätta erbjuda våra kunder ett nära samarbete där engagemang, nyfikenhet och digitalisering spelar en stor roll. Tillsammans med Ludvig & Co kan vi erbjuda fler tjänster som gynnar våra kunder samtidigt som vi är en del i en större verksamhet som driver redovisningsbranschen framåt.”

Ludvig & Co:s befintliga Falukontor leds av Mattias Bergdahl och ligger centralt på Bergmästaregatan 2. Till en början kommer Ecofront att finnas kvar i befintliga lokaler på Trotzgatan 35. Planen är att inom två år hitta gemensamma lokaler. I Dalarna finns Ludvig & Co med kontor förutom i Falun också i Mora, Borlänge, Ludvika, Avesta och Hedemora.

Ludvig & Co har varit aktiv på förvärvsfronten i år. Tidigare i år köpte man Maredo i Nyköping, Ödklint Konsult med kontor i Huddinge i södra Stockholm och Öresunds Redovisning i Malmö. Även värmlansbyrån Stanza hör till årets förvärv.

Martin Hammarström

[email protected]