CGI och Visma vinner stort statligt ramavtal

Jätteupphandling efter att Agresso "blivit alltför dominant" inom staten.

CGI och Visma har vunnit statens upphandling för ekonomisystem till svenska myndigheter. Det skriver Ekonomistyrningsverket på sin hemsida.

Det nya ramavtalen kan skrivas efter att den nuvarande leverantören Unit4 med sitt ekonomisystem Agresso gjort en formaliamiss i upphandlingen, rapporterar Computer Sweden.

CGI erbjuder ekonomisystemet Raindance som för närvarande används av ett tiotal myndigheter. Visma erbjuder systemet Visma NET.

Ett av målen med Ekonomistyrningsverkets upphandling att stärka konkurrensen inom området för att undvika monopol. Detta sedan kritik riktats mot att Agresso från Unit4 blivit väl dominant på en statliga sidan.

Totalt lämnades fyra anbud i upphandlingen. KPMG:s och Unit4:s anbud föll bort redan i det första kvalificeringsmomentet i utvärderingen.

Värdet på ramavtalen är inte kända. Peter Norén som är enhetschef på Ekonomistyrningsverket konstaterar dock i en intervju med Computer Sweden att statliga myndigheter köper in ekonomisystem för mer än 100 miljoner årligen.

Formaliafelet från Unit4 ska ha bestått i att ett cv för en person missades.

Finwire

[email protected]