Byråer går in som delägare i nytt bokslutsprogram

”Vill vara med och skapa något riktigt bra.”

Dillons Oskar Kantoft och Agoys Carl-Magnus Falk.

Startupbolaget Agoy gör en nyemission och hoppas få in 6 Mkr för att kunna utveckla sitt bokslutsprogram ytterligare.

”Vi har redan fått in 4,2 miljoner kronor och vi hoppas på att ytterligare några investerare vill vara med”, säger Agoys vd och grundare Carl-Magnus Falk.

Bland de nya aktieägarna märks två byråer;  kombibyrån Dillon i Malmö och redovisningsbyrån Aglaia Ekonomi i Bålsta i Västmanland.

Maria Häggström

”Vi är jättetaggade att vara med och kunna påverka Agoys utveckling, vi har lite tröttnat på de stora leverantörerna av bland annat bokslutsprogram”, säger Aglaia Ekonomis vd Maria Häggström.

Hon hoppas att aktieköpet ska blir en god investering ”på lång sikt”, men hoppas främst kunna vara med och påverka programmets utformning. Dillons vd Oskar Kantoft är inne på samma spår.

”Tekniken fyller ett reellt tomrum i branschen, både vad gäller innehåll och faktiskt engagemang från programvaruleverantören. Det är en fin möjlighet för oss att kunna bidra med över 35 års branscherfarenhet och vara med och skapa något riktigt bra”, säger Oskar Kantoft.

Han vill inte uppge hur mycket pengar Dillon investerar i Agoy, men Aglaia köper aktier för 250 000 kronor. Ingen av byråerna har några likande engagemang i programvaruföretag.

”Detta ska uppfattas som en isolerad händelse”, säger Oskar Kantoft.

På Agoy tar man emot de nya investerarna med öppna armar.

“Agoy ska vara branschens program, vi vill utveckla programmet tillsammans med användarna. Därför är det fantastiskt att två redovisningsbyråer går in som ägare.”, säger Carl-Magnus Falk.

Han startade Agoy som ett sidoprojekt för att lösa behov på den egna byrån Falköga i Stockholm. Sedan i fjol drivs Agoy som ett eget bolag och man har hittills tagit in 12 Mkr i riskkapital. Bland tidigare investerare märks Johan Berg, tidigare vd för affärssystemen IBS och Aditro och t.f. vd för Fortnox.

Agoys kodare och Falkögas redovisningskonsulter sitter bara några rum ifrån varandra på samma kontorshotell i Stockholm, och samarbetet är tätt. Idag är Agoy ett verktyg för att upprätta periodbokslut och årsredovisningar men tanken är att mjukvaran ska fortsätta att utvecklas.

”Med Dillon, Aglaia Ekonomi och Falköga är vi tre byråer som kan vara med och utveckla programmet”, säger Carl-Magnus Falk.

Transparens: Revisionsvärlden och Agoy genomför tillsammans Byrålunch, en serie regionala nätverksträffar. Samarbetet kan ha haft betydelse i Agoys emission eftersom både Dillon och Aglaia Ekonomi har deltagit i byråluncherna. I övrigt har Revisionsvärlden ingen koppling till Agoy.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *