Bud på växande hållbarhetskonsult

Martin Malm. Foto Transcendent Group

Rådgivningsbolaget FCG, nischat mot finanssektorn, lägger ett bud på Transcendent Group, en konsult inom GRC (Governance, Risk and Compliance), vars aktie handlas på First North. FCG erbjuder 36,75 kronor kontant per aktie i Transcendent Group och budet är därmed värt cirka 240 miljoner kronor. Erbjudandepriset motsvarar en premie om 21 procent jämfört med stängningskursen den 14 juni.

Styrelsen i Transcendent Group rekommenderar aktieägarna att tacka ja till budet och aktieägare som kontrollerar med sammanlagt cirka 64 procent av aktierna har åtagit sig att acceptera erbjudandet. Rekommendationen stöds av en så kallad fairness opinion från Deloitte.

“Genom den föreslagna kombinationen av FCG och Transcendent Group kan vi skapa en nordisk tankeledare och det största oberoende GRC-företaget i Norden. Utifrån den plattformen kan vi accelerera bolagens internationella expansion och med våra kompletterande verksamheter blir vi en ännu bättre partner till våra kunder. Här är Transcendent Groups omvittnade expertis inom cybersäkerhet ett bra exempel där vi också ser en stark efterfrågan framåt”, säger Kristian Bentzer, vd för FCG.
Transcendent grundades redan 2001 som en klassisk it-konsult men styrde före listningen om verksamheten till GRC (Governance Risk and Compliance). Det är en marknad som varit under stark tillväxt och där man konkurrerar bland annat med större revisionsbyråer.

För några år sedan intervjuade Revisionsvärlden Transcendents mångårige vd Martin Malm, som lämnade posten för ett par veckor sedan. Han startade karriären som it-revisor på EY.

Martin Hammarström

[email protected]