Briox gör inbrytning i Finland

Hoppas på 7000 nya kunder.

Jens Collskog

Bokföringsprogrammet Briox ingår ett strategiskt partnerskap med det finska mjukvarubolaget Zervant. Uppgörelsen innebär att Zervant ska erbjuda sina 7 000 kunder i Finland att sköta bokföringen i Briox webbaserade redovisningssystem.

”För Briox innebär affären en stark inbrytning på vår mest prioriterade marknad. Det är ett första steg mot att bli branschledande i Finland”, säger Briox vd Johan Rutgersson, i ett pressmeddelande.  Zervant har hittills erbjudit fakturering och bokföring, men nu koncentreras erbjudandet till fakturering och relaterade finansiella tjänster. Andra detaljer om uppgörelsen saknas.

Finland uppges vara den marknad där Briox hittills kommit längst med att bygga en kundbas och tillväxten är i fokus de närmaste åren. Zervant, som startade i Finland 2010, finns i Finland, Sverige, Frankrike, Tyskland och Storbritannien. Bolaget har tagit in externt riskkapital från bland annat finska Conor Venture, samt svenska Northzone.

”Samarbetet med Briox erbjuder Zervants kunder en specialiserad bokföringslösning som är skräddarsydd för den finska marknaden. Kunderna fortsätter att använda Zervant för fakturering, utöver att skicka och hantera sina fakturor kommer även nya funktioner för att enkelt hantera kassaflöde och sena betalningar”, säger Zervants vd Mattias Hansson.

Briox utvecklar ett molnbaserat affärssystem för mindre företag, föreningar och redovisningsbyråer. Bolaget är noterat på NGM Nordic MTF. Förre Fortnoxchefen Jens Collskog är bolagets säljchef och uppges ligga bakom affären i Finland.

Martin Hammarström

[email protected]