Brahegruppens Anders Wardh: ”Jag gillar kundkontakter”

Anders Wardh

Brahe Redovisning är Årets tillväxtbyrå i Jönköpings län. Bolaget ingår i revisions- och redovisningsgruppen Brahegruppen, med kontor i Jönköping och Gränna. Revisionsvärlden fick en intervju med Brahe Redovisnings kontorschef Anders Wardh.

Brahe Redovisning har vuxit kraftigt och i hela Brahegruppen är ni nu 28 medarbetare på tre kontor. Vill ni växa vidare?

“Det finns ingen uttalad ambition att växa. Inom Brahe Redovisning är vi nu 10 medarbetare, det är ganska lagom. Det säger jag inte minst för min egen del. Växer vi måste jag nog vara väldigt mycket administratör, och jag gillar kundkontakter”, säger Anders Wardh.

Brahe-gruppen köpte en verksamhet i Gränna för ett par år sedan. Kan det bli fler förvärv?

“Vi får se. Brahe har gott rykte och är välkända i Jönköping. Tack vare det så händer det relativt ofta att vi får förfrågningar från kolleger som vill sälja sina byråer och då gör vi alltid en utvärdering vad det skulle innebära för oss.”

Brahe Redovisning har ett eget kontor här i Jönköping, medan Brahe Revision sitter för sig en bit bort. Kommer ni att flytta ihop på sikt?

“Separata kontor har både för och nackdelar. Vissa av våra redovisningskunder som har revisorn på annan byrå, tycker nog att det är ganska skönt att vi inte sitter i samma korridor som Brahes revisorer. Men när det gäller de kunder vi har ihop hade det nog varit en fördel att sitta på samma ställe.”

På er webbplats har ni en kundinloggning mot Visma som heter Brahe Optimal. Är det viktigt att kunden får inblick i ekonomin genom redovisningsbyrån, snarare än genom redovisningsprogrammet?

“Ja, det är vi som är kundens rådgivare, vilka system som finns bakom är mindre viktigt. Brahe Optimal tydliggör vårt digitala erbjudande samt ger oss en bra plattform för att kommunicera nyheter och tips till våra kunder.”

Årets tillväxtbyrå baseras på en undersökning från kreditupplysningsföretaget UC. Priset premierar omsättnings- och vinsttillväxt. Aktiebolag inom redovisning och revision som omsätter minst 3 Mkr är med i undersökningen. Priset delas ut av Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice på nätverksträffen CloudLunch som hålls över hela landet.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se