“Bra att fundera på vilka kunder man vill arbeta med”

Dalabyrån Bissacc ger råd om tillväxt.

Niklas Karlsson

Ekonomibyrån Bissacc kammar hem utmärkelsen Årets tillväxtbyrå i Dalarna 2023. Byrån grundades 2018 av Niklas Karlsson och har sakta men säkert vuxit varje år. Idag består byrån av 10 personer och två kontor, ett i Mora och ett i Falun.

Hur känns det att ni har vunnit priset?

“Ja, lite överraskande men bra tycker jag. Vi är väldigt tacksamma över priset, det var verkligen en kul överraskning”, säger Niklas Karlsson.

Har ni någon särskild inriktning på byrån? 

“Ja, jag kommer ursprungligen från revisionsvärlden, Baker Tilly och PwC. Så, fokuset för byrån har varit bokslut på lite större bolag. Till exempel K3 bokslut och sen koncernredovisningar. Sen har vi  självklart ett brett spektrum av kunder, alltifrån enmansbolag till större bolag. Men vårt fokus utåt sett är lite större bolag som omsätter från 50 miljoner till 500 miljoner kronor.”

Hur ser tillväxtrecepetet ut? 

“I och med att vi har den här storleken på bolag, så blir det ju ganska mycket tjänster till varje bolag. Vi har vuxit parallellt med våra kunder och många av dem har genomgått en snabb tillväxt, vilket också har påverkat oss. För att möta deras ökande behov har vi kontinuerligt utökat vår personalstyrka. Detta har verkligen varit nyckeln till vår framgång.”

Är kunderna i någon specifik bransch?

“Det är en mix. Idag har vi många kunder inom entreprenadbranschen, fast i väldigt olika tappningar. Både stora entreprenadföretag och renodlade byggföretag. Så, det finns en liten vridning åt projektredovisning. Men det varierar med tiden.” 

Är det främst lokala företag?

“Vi är öppna för kunder över hela Sverige och vi har haft några kunder i Stockholm tidigare. Men nu är det framför allt i Dalarna som vi har våra kunder.”

Hur ser planerna ut framåt, planerar ni att växa ännu mer?

“Att växa i sig är inget enskilt mål. Vårt huvudsakliga mål nu, är att etablera lite fler personer på kontoret i Falun. Det är främst för att vi vill ha ett större utbyte av varandra på kontoret, men också så att man kan täcka upp för varandra vid sjukdom, föräldraledigheter osv. Så att man får ännu bättre arbetsmiljö helt enkelt.”

Hur många vill ni anställa i Falun?

“Helst vill vi se till att vi har ungefär 10 anställda, det tror jag är en kritisk massa för att ett kontor ska fungera bra. Nu sitter vi 2 personer i  Falun och 8 i Mora.”

Har du några tips för andra byråer som också vill växa?

“Det är bra att fundera noga på vilka kunder man vill arbeta med och sen lägga ner tid på att hitta rätt personal. Det har varit den största utmaningen för oss.”

Priset Årets tillväxtbyrå delas ut länsvis över hela landet. Det går till redovisnings- eller revisionsbyråer som ökat omsättningen minst tre år i följd, drivs som aktiebolag och omsätter minst 3 Mkr. Snabbast tillväxt i länet vinner. Priset är instiftat av Revisionsvärlden och delas i år ut tillsammans med det växande byrånätverket LR Revision & Redovisning. 

Jonas Karanta

[email protected]