Hjälp dina kunder att skicka in årsredovisningen digitalt  

Bolagsverket: ”Att skicka in årsredovisningen digitalt är snabbt och säkert. Du laddar upp årsredovisningen och bjuder in kunden som skriver under och skickar in.”

Sponsrat innehåll från Bolagsverket

Ni vet att årsredovisningen kommer fram eftersom kunden direkt får en kvittens på att vi tagit emot den. Är årsredovisningen fullständig registrerar vi den dessutom på en gång.

– Det är väldigt smidigt, berättar Nina Brede, verksamhetsutvecklare på Bolagsverket.

Du och din kund gör det tillsammans i tre enkla steg.

Nina Brede

Tre enkla steg

  1. Du laddar upp årsredovisningen och eventuell revisionsberättelse.
  2. Du bjuder in din kund att skriva under fastställesintyget.
  3. Kunden loggar in, skriver under och skickar in årsredovisningen.

Du behöver en programvara

– Du behöver en programvara som stöder digital inlämning. Det finns olika lösningar.

En del programvaror är molnbaserade och andra installerar du på din dator. Informationen skickas direkt från programvaran. Du skapar alltså ingen pdf eller något annat dokument, säger Nina Brede.

En förenkling för både ombud och företagare

– Den digitala vägen är snabb och säker. Att hjälpa kunderna att skicka in årsredovisningen digitalt gör dessutom vardagen enklare både för dig och dina kunder. Den totala samhällsnyttan är också stor, liksom miljövinsterna, menar Nina Brede.

Feedback från de som provat

– Jag har mest fått positiv feedback. Någon var imponerad över hur snabbt det gick att skicka in och att det var papperslöst. En annan skrev under och skickade in årsredovisningen när hon var bortrest.

Målet är att det ska bli obligatoriskt

– Det långsiktiga målet är att det ska bli obligatoriskt att skicka in årsredovisningen digitalt. Nu är det frivilligt och vi vill gärna att alla som har möjlighet provar att skicka in digitalt. Och vi är glada för all återkoppling. Det är när vi får in synpunkter från er som provat som vi kan göra tjänsten ännu bättre, avslutar Nina Brede.

Se Videon: Tre enkla steg

Sponsrat innehåll från Bolagsverket

Redaktionen

[email protected]