“Bokio har 15 000 betalande användare”

2000 redovisningskonsulter sägs arbeta med Bokio-anslutna kunder.

Viktor Stensson

Fintechbolaget Bokio, bolaget som startade som ett gratis bokföringsprogram har hela 15 000 betalande användare, enligt ett pressmeddelande. Kundtillströmningen är resultatet av en kritiserad förändring av prisplanerna som innebär att många gratisanvändare blivit betalande dito.

”Kundtillströmningen till våra prisplaner har varit fantastisk och vi är extremt tacksamma över att våra användare visar oss fortsatt förtroende”, säger Viktor Stensson, grundare och VD på Bokio, i ett pressmeddelande. Han uppger att Bokio hade kunnat vara lönsamt idag, men väljer att “satsa vidare på tillväxt och utveckling av tjänsten”. I augusti tog Bokio in 35 miljoner kronor i en nyemission.

”Vår egen utvecklingstakt är hög och det kommer den fortsätta att vara. Vår automatiska banksynk är redan på plats och kommer att ingå i en av prisplanerna från och med november”, säger Viktor Stensson.
Viktor Stensson sa nyligen i en intervju med Revisionsvärlden att han ser Bokio som en ”infrastruktur för att driva företag”, där även redovisningskonsulter är viktiga.

”Vi har även 2000 externa redovisningskonsulter som aktivt arbetar med företag i Bokio där småföretagarna kan göra de enkla uppgifterna själva medan konsulterna kan fokusera på att skapa värde”, säger Viktor Stensson.

Martin Hammarström

[email protected]

En kommentar om ““Bokio har 15 000 betalande användare”

Kommentarer är avstängt.