Björn Lundén förvärvar danska EazyProject

Ulf Bokelund Svensson

Kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén förvärvar det danska projektledningsverktyget EazyProject, enligt ett pressmeddelande. Förvärvet är Björn Lundéns fjärde sedan Main Capital blev majoritetsägare i juli 2021 och är samtidigt Björn Lundéns första steg in på den danska marknaden. EazyProject är ett molnbaserat projektledningssystem anpassat för företag i alla storlekar och med starkt fokus på projektdrivna organisationer.

”Jag är väldigt glad över att välkomna ett så framstående mjukvaruföretag som EazyProject till Björn Lundén-gruppen. Detta är vårt första strategiska steg in på den danska marknaden och tillsammans med EazyProject kommer vi arbeta hårt för att bli en viktig spelare i Danmark och att uppnå vår ambitiösa internationaliseringsplan”, kommenterar Ulf Bokelund Svensson, vd på Björn Lundén.

Kring årsskiftet köpte Björn Lundén TimeKeeper och QLogic, som även de är verksamma inom tid-, projekt- och utläggshantering. Och i maj förvärvades det nederländska affärssystemet King Software av den egna huvudägaren i något som kan ses som en internaffär.

Martin Hammarström

[email protected]