Björn Lundén förvärvar TimeKeeper

Den första affären sedan Main Capital Partners blev majoritetsägare.

Ulf Bokelund Svensson

Programvaru- och kunskapsföretaget Björn Lundén förvärvar tid- och projekthanteringsverktyget TimeKeeper, med över 600 kunder. De flesta är små- och medelstora företag i projektdrivna branscher, så som byggföretag, konsultbolag och redovisningsbyråer. Affären är den första som presenteras sedan Main Capital Partners blev Björn Lundéns majoritetsägare i somras, se tidigare artikel.
Köpeskillingen är hemlig, men Björn Lundéns vd Ulf Bokelund Svensson skriver till Revisionsvärlden att TimeKeeper ”inte är något stort förvärv” men ”en viktig pusselbit för oss i vårt bygge av ett komplett ekosystem för byråer och företag. Han vill skapa “ett komplett utbud, bli en one stop shop helt enkelt”.

Björn Lundén lovar fler förvärv inom kort.

“Med stöd av Main Capital är Björn Lundén på en tillväxtresa mot att bli en heltäckande leverantör för lösningar för redovisning och finansiell administration”, skriver Ulf Bokelund Svensson.

Både Björn Lundén och TimeKeeper är baserade i Hudiksvall, samarbetar redan och har flera gemensamma kunder. Säljare är webb- och it-konsulten Apptech, även den baserad i Hudiksvall.

”Jag är glad över att kunna presentera TimeKeeper som vårt första strategiska förvärv då vi under ett flertal år har följt deras imponerande utveckling och är välbekanta med programvaran och kompetensen hos personalen. TimeKeeper kommer att stärka vårt erbjudande ytterligare och ge tillgång till viktig funktionalitet och den kombinerade lösningsportföljen kommer att öppna upp nya marknader för både TimeKeeper och Björn Lundén”, skriver Ulf Bokelund Svensson.

Läs även kommentaren: Redovisningsprogrammen vill bli navet för företagen

Martin Hammarström

[email protected]