Björn Lundén blir Bjorn Lunden

Kastar prickarna och satsar internationellt.

Programvaruföretaget Björn Lundén, med huvudkontor i Näsviken, Hälsingland, byter varumärke till det internationellt mer gångbara Bjorn Lunden. Varumärket samlar koncernens bolag med verksamhet i Sverige, Danmark och Nederländerna.

”Björnen från Hälsingeskogarna ska ut i Europa. Efter strategiska förvärv av kompletterande kompetenser har vi nu en unik möjlighet att utmana branschens jättar för att ge fler små och medelstora företag lösningar som på riktigt automatiserar och förenklar deras vardag”, säger Bjorn Lundens vi Ulf Bokelund Svensson i ett pressmeddelande.

Det högt ställda målet är att Bjorn Lunden ska bli en ”ledande leverantör av SaaS-lösningar för företag och redovisningsbyråer i nordvästra Europa”.

”Vi har påbörjat arbetet med en gemensam plattform för bokföring, fakturering och leverantörsbetalningar som kommer fungera lika bra oavsett om du arbetar på till exempel ett svenskt eller ett holländskt bolag”, säger Ulf Bokelund Svensson.

Ulf Bokelund Svensson med ny tröja

För tre år sedan blev PE-bolaget Main Capital ny huvudägare i Bjorn Lunden, vilket blev startskottet för en rad uppköp av andra programvarubolag, bland annat Timekeeper, Qlogic och Due Compliance i Sverige, Eazyproject i Danmark och King Software i Nederländerna. Det sista bolaget köpets av en Main Capital-fond, alltså av den egna huvudägaren.

Ambitionen är att skapa större och mer integrerade programvarupaletter, i linje med konkurrenter som Fortnox och Visma. Visma är sedan länge en internationell koncern, medan Fortnox ännu så länge endast finns i Sverige.

Bjorn Lunden får med namnbytet en ny logotyp, som sägs signalera både ”enkelhet” och ”skandinaviska rötter”. Huvudkontor kommer även i fortsättningen att vara i Näsviken, Hälsingland. Koncernen har även svenska kontor i Ljusdal, Göteborg och Stockholm, samt i Nederländerna (Rotterdam och Heemskerk) och Danmark (Roskilde).

 

Martin Hammarström

[email protected]