Baks & Co:s kontor kan bli snyggast

Revisionsvärlden skrev redan 2019 om att kombibyrån Baks & Co köpt en fastighet på Tingsvägen i Tranås. Sedan i somras sitter man i den ombyggda lokalen, där det tidigare låg ett gym. Nu deltar Tranås-kontoret i tävlingen Sveriges snyggaste kontor, som arrangeras av fastighetsmedierna lokalnytt.se, Fastighetssverige samt Nordic Property News.
Baks-kontoret är drygt 500 kvadratmeter och har stora fönster ut mot Svartån.

”Vi har skapat en inbjudande arbetsmiljö med modern teknik omsluten av färger som skapar värme och bidrar med arbetsro och inspiration. Vi vill att vårt kontor ska fungera som ett stort vardagsrum. Mysigt och ombonat och en plats dit man vill komma för att mötas och prata framtid”, skriver byrån på tävlingens webbplats.
Baks grundfärger blått, grönt, gult och terrakotta med inslag av engelskt rött har fått vara tongivande i inredningen och färgskalan.
Baks & co grundades 2004 i Tranås men har vuxit stadigt och har idag fyra kontor i Östergötland och Småland. Baks & co blev 2018 utsedd till Årets framtidsbyrå av FAR.

Även EY:s nya och energieffektiva huvudkontor på Hamngatan i Stockholm är med och tävlar. Se bilder.

“EY’s nya Stockholmskontor tar verksamheten in i framtiden med hjälp av effektiva ytor, teknisk innovation och omsorg i varje detalj”, står att läsa i EY:s motivering.

Foton: Erik Hellquist.

Här är foton på EY:s kontor.

Länk till tävlingen.

En till länk till tävlingen

Martin Hammarström

[email protected]