Azets-chefens tuffa mål

Ska öka försäljningen med 50 procent till år 2020.

Ekonomi- och lönespecialisten Azets, tidigare Visma Services, sköter redovisning, lön och HR åt 22 000 kunder i Norden. Nu har Sverigechefen Anders Fryxell fått nya tuffa säljmål av ägaren CogitalGroup som i sin tur kontrolleras av det brittiska fondbolaget HgCapital.

”Outsourcingbranschen för ekonomiska funktioner växer kraftigt och vi har som mål att öka omsättningen med över 50 procent i Sverige till 2020”, säger Anders Fryxell, vd på Azets i Sverige, i ett pressmeddelande.

Teknikutvecklingen inom outsourcing går snabbt. Små bolag har enligt Azets länge lagt ut sin ekonomi. Riktigt stora bolag har lagt ut enskilda processer och skapat Shared Services Centers sen en tid tillbaka för att effektivisera verksamheten. Nu tror Azets att utvecklingen mot outsourcing kommer att gå särskilt snabbt i mellanstora företag.

”Ekonomifunktioner i mellanstora bolag är på väg in i en transformation som vi kan underlätta och leda. Vi hjälper dem att effektivera sina processer, utnyttja potentialen i it, omvandla data till insikter och bistår med expertrådgivning så de kan bli ett strategiskt affärsstöd i verksamheten”, säger Anders Fryxell.

Han är inte främmande för att komplettera den organsiska tillväxten med förvärv. Inom koncernen uppges målet vara att förvärva bolag för cirka 1 miljard kronor de kommande tre-fyra åren. 2016 omsatte Azets över 2 miljarder kronor, varav 335 miljoner kronor i Sverige.

Martin Hammarström

[email protected]