Digitaliseringsprofet till Sverige

Entreprenören och författaren Rob Nixon föreläser i Stockholm.

nixon-liten
Rob Nixon

Mjukvaruföretaget Visma flyger in australiensaren Rob Nixon till sitt event Forward 2016 som arrangeras den 9 november på Fotografiska museet i Stockholm. Nixon är vd för den molnbaserade nätverkstjänsten Panalitix, som är etablerad Australien, USA, Storbritannien och Nederländerna. Han har arbetat med digitaliserad redovisning i över två decennier och över 150 000 personer uppges ha lyssnat till hans föredrag. Nu talar han för första gången i Sverige.

”Vi är oerhört stolta över att kunna presentera ett namn som Rob Nixon. Hans gedigna erfarenheter av att lotsa redovisningsbyråer genom digitalisering och ökad automatisering är ovärderlig”, säger Daniel de Sousa, vd för Visma Spcs, i ett pressmeddelande.

Rob Nixon har skrivit två böcker. Den första, Accounting Practices Don’t Add Up!, kom ut 2011 och handlade om hur affärsmodellen för den traditionella revisionsbyrån då utmanades. Sedan dess har digitaliseringen tagit flera stora kliv. Hans senaste bok, Remaining Relevant – the future of the Accounting profession, har beskrivits som “en överlevnadshandbok för redovisningskonsulter”.

Martin Hammarström

[email protected]