Allt fler byråer väljer Björn Lundéns helhetslösning

Ökar med 20 procent varje år.

Henry Arousell och Ulf Bokelund Svensson. Foto Björn Lundén.

Sponsrat innehåll från Björn Lundén

Efterfrågan på Björn Lundéns programvaror för redovisningsbranschen har ökat kraftigt de senaste åren, trots den tuffa konkurrenssituationen med många nya kapitalstarka aktörer. Det är framförallt företagets helhetslösning för redovisningsbyråer som får många små och medelstora byråer att välja Björn Lundén som leverantör av såväl programvara som informationstjänster. Under de senaste fem åren har ökningen av antalet helhetskunder överstigit 20 % per år.

– Att allt fler byråer väljer oss tror jag förklaras av att vi är mer än ett programvaruföretag och därför kan erbjuda en mer komplett lösning som även löser byråns kunskapsbehov, dvs att hålla sig informerade och uppdaterade på skatte-, redovisnings- och löneområdet, menar Björn Lundéns vd Ulf Bokelund Svensson.

För att ytterligare flytta fram sina positioner fokuserar Björn Lundén sedan en tid hårt på att bygga en ny plattform för byrå-kundsamverkan – med målet att skapa den bästa användarupplevelsen för redovisningsbyråns kunder. Genom effektiva flöden för byråns kunder och för kommunikationen mellan byrå och kund hoppas man bli det givna alternativet för den moderna redovisningsbyrån.

Programutveckling är som bekant resurskrävande och på Björn Lundén har man kraftsamlat genom att rekrytera ett flertal nya programmerare och utvecklare. Bara det senaste halvåret har utvecklingsavdelningen på huvudkontoret i Näsviken utökats med ett tiotal nya programutvecklare.

– Från att ha haft programmerare och utvecklare spridda över landet och i utlandet samlar vi nu all utvecklingskompetens under samma tak. Vi vet precis vart vi ska och är övertygade om att detta ger oss det fokus och de synergier som snabbast tar oss dit, säger Henry Arousell, CTO på Björn Lundén.
Tillsammans med världsledande AI-expertis med koppling till universitetsvärlden har Björn Lundén i höst tagit fram ett AI-baserat rådgivarverktyg som släpptes i slutet av oktober. Grundtanken är att rådgivarverktygets AI i realtid söker igenom stora mängder redovisningsdata för att göra jämförelser med andra företag, jämförelser över tid men även ta fram nyckeltal för det enskilda företaget och ställa i relation till det som redovisningskonsulten vill jämföra med.

– Vi lever i en spännande tid med en snabb teknisk utveckling som även får påverkan på beteenden, mönster och processer så det känns bra att vi står väl rustade med en stark utvecklingsavdelning och kompetenta samarbetspartner, avslutar vd Ulf Bokelund Svensson.

Sponsrat innehåll från Björn Lundén

Redaktionen

[email protected]