Wrebit gör viktig integration med Danske Bank

Intäkter och kostnader ska ”sömlöst” bokföras i Wrebit-appen - med AI-stöd.

Alexander Westerling, Utvecklingschef, Evelina Parheden, marknadschef, Björn Kapstö, sälj- & kommunikationschef, David Wengbrand, vd och grundare.

Bokförings-appen Wrebit har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Danske Bank. Det framgår av ett pressmeddelande. Målet är att utveckla en helautomatisk tjänst för egenföretagare. 

”Vi tycker att det är en tydlig markering av Danske Bank mot marknaden att välja oss då Wrebit, till skillnad mot konkurrenter, enbart fokuserar på egenföretagarna. Vi tror även att grunden till samarbetet baserades på att vi erbjuder något som ligger mer i framkant än andra bokföringsprogram för egenföretagarna, med målet att få denna stora grupp att känna sig mer sedda och eftertraktade”, säger David Wengbrand, vd och grundare av Wrebit.

Wrebit tror att de allra flesta app-användarna kommer att klara all löpande redovinsning med hjälp av appen. Wrebit har dock inget stöd för bokslut.

“Vi hoppas att redovinsingskonsulten ska kunna arbeta mer strategiskt med kunden”, säger Björn Kapstö, sälj- & kommunikationschef, till Revisionsvärlden.

Före sommaren kommer Wrebit-integrationen finnas tillgänglig för Danske Bank-kunder. Med hjälp av AI och Machine Learning ska egenföretagare som är kunder i Danske ”på ett sömlöst sätt” kunna sköta sin bokföring helt automatiskt och mobilt.

”Detta skapar möjligheter på ett helt nytt sätt för oss att nå målet att bli Nordens största fakturerings- och bokförings-app”, säger David Wengbrand.

Wrebit har utvecklat ett mobilt bokföringsprogram för egenföretagaren. Bolaget grundades av Wengbrand Redovisning år 2014 och var den första bokförings-appen på den svenska marknaden 2016.

Martin Hammarström

[email protected]