”Vi rustar oss för framtiden och då bygger vi stort”

Gert Wingårdh ritar när Hogia bygger ut för 160 Mkr.

Programvaruföretaget Hogia expanderar och ska bygga ett nytt kontorshus på fem våningar i anslutning till det befintliga kontoret i Stenungsund. Tillbyggnaden är signerad stjärnarkitekten Gert Wingårdh, kommer att kosta 160 Mkr och ska stå färdigt hösten 2019. Hogia är Bohusläns tredje största företag och har de senaste åtta åren vuxit med 25 personer årligen. Idag jobbar 550 av företagets 625 anställda i Stenungsund och efter tillbyggnaden finns plats för ytterligare 200 personer.

”Vi rustar oss för framtiden och då bygger vi stort. Vi vågar göra det tack vare en urstark ekonomisk situation och många mycket kompetenta medarbetare”, säger Bert-Inge Hogsved, grundare av och VD för Hogia-gruppen.

Hogia utvecklar programvaror inom tre olika områden: ekonomi- och affärssystem, löne- och personalsystem samt transportsystem. Bolaget har gått med vinst de senaste 26 åren och har inga lån. Företaget är helt familjeägt och har aldrig släppt in några externa investerare. Tillväxten har i stort sett skett helt organiskt.

Martin Hammarström

[email protected]