Tidström backar upp laget

Före detta PwC-ordföranden miljoninvesterar i Djurgården Hockey.

Göran Tidström

Före detta PwC-ordföranden Göran Tidström investerar 1 miljon kronor i Djurgården Hockey och blir störste privata ägare i klubben. I samband med en nyemission går Tidström och en rad andra näringslivsprofiler in med pengar i laget, skriver Dagens Industri. Exempelvis går Oriflames styrelseordförande Alexander af Jochnick, Karl Perlhagen, grundare till investeringsbolaget Volati, och tidigare finanschefen i Getinge Ulf Grunander, in med en halv miljon kronor vardera.

Emissionen pågår fortfarande och görs genom finansieringsplattformen Pepins, med förre börschefen Carl Johan Högbom i spetsen. Om den fulltecknas sätter den ett värde på Djurgården Hockey AB till nära 93,3 Mkr. Djurgårdens IF Ishockeyförening behåller dock marginal majoriteten i bolaget med en röstandel på 56,5 procent efter fulltecknad emission.

Göran Tidström är hängiven djurgårdare och vice ordförande i hockeyklubben. Sedan han lämnade PwC med pension har han förutom engagemanget i Djurgården drivit egen konsultverksamhet.

Som investerare i Djurgården Hockey får han förutom aktier en halsduk i lagets färger med texten “delägare”.

 

Martin Hammarström

[email protected]