Svensk fakturahanterare uppköpt

Amerikanska riskkapitalbolaget Marlin Equity Partners förvärvar Linköpingsbolaget Medius.

Mikael Lindblom

Företagsaffärerna tycks inte ta någon paus under sommaren. Nu står det klart att det svenska mjukvaruföretaget Medius köps upp av amerikanska riskkapitalbolaget Marlin Equity Partners.

Medius drog igång verksamheten 2001 och är specialister på digital fakturahantering. En av medgrundarna är Mikael Lindblom, tidigare finanschef på IFS Sverige. Företaget har utvecklat ett system för matchning av inkommande fakturor och har vuxit rejält sedan starten. Bolaget har idag över 2 000 kunder runt om i hela världen. Inte mindre än 52 miljoner fakturor hanteras genom teknikbolagets system varje år.

Huvudkontoret ligger Linköping men företaget är etablerade i Stockholm, Göteborg, Östersund och Helsingborg. Internationellt finns verksamheten på plats i USA, Norge, Danmark, Polen, Nederländerna, Malaysia och Australien. Bland de svenska kunderna märks revisionsbyrån PwC.

Under förra året omsatte bolaget nära 236 miljoner kronor och redovisade ett resultat före skatt på -14,6 miljoner kronor. Bolaget har strax över 200 anställda.

I och med att företaget får Marlin som nya ägare får företaget mer finansiella muskler att växa. Tanken är att snabba på den internationella expansionen framöver.

Några finansiella detaljer kring transaktionen anges inte i pressmeddelandet. Säljare är Novax, Innovationskapital och minoritetsägare. Affären väntas vara slutförd under innevarande kvartal.

Finwire

[email protected]