Svalner rekryterar team inom transaktionsrådgivning

”Utmanar revisionsbyråernas monopolställning”.

David Klingberg och Viktor Sandberg. Foto: Svalner.

Svalner, den största fristående skatterådgivaren i Sverige efter att Skeppbron Skatt köptes av Aspia, utökar produktpaletten genom att starta affärsområdet finansiell transaktionsrådgivning.

”Vi etablerar en funktion benämnd ‘transaction services’ som omfattar både skatt och finansiell transaktionsrådgivning och kommer därmed att utmana revisionsbyråernas monopolställning inom detta område. Utöver skatt erbjuder vi nu finansiell due diligence, värdering och andra transaktionsrelaterade finansiella tjänster. Vårt erbjudande inom skatt och finansiella tjänster i kombination med vårt oberoende ger oss en unik ställning på den svenska och nordiska marknaden” säger Svalners vd Viktor Sandberg i ett pressmeddelande.

Transaktionsspecialisten David Klingberg har rekryterats från Grant Thornton, tillsammans med ytterligare fyra medarbetare. Klingberg var Senior Manager på Grant Thornton och går på Svalner in som partner och ansvarig för affärsområdet. Men rekryteringarna är inte slut.

”Inom de närmaste sex månaderna ska vi rekrytera minst fem juniora medarbetare och över en tvåårshorisont avser vi rekrytera ytterligare 10–15 medarbetare inom satsningen transaction services med såväl finansiellt som skattemässigt fokus”, skriver Svalner.

Martin Hammarström

[email protected]