Svalner etablerar kontor i Göteborg

Från vänsterChristian Gottfries, Sara Lindell, Gustav Weidenstolpe, Christoffer Edvardsson, Henrik Timén. Foto Catharina Fyrberg.

Den oberoende skattebyrån Svalner Skatt & Transaktion öppnade i början av året ett kontor i Göteborg som bemannas av fem skattejurister. Kontoret är det första utanför Stockholm, där byrån grundades år 2005.

De som drar igång det nya kontoret Henrik Timén, Christian Gottfries och Gustav Weidenstolpe. De kommer närmast från elbilstillverkaren Polestar och har tidigare arbetat som skatterådgivare på stora revisionsbyråer. På Göteborgskontoret finns även inkomstskattespecialisten Sara Lindell och momsspecialisten Christoffer Edvardsson, de har arbetat på Svalner under några år.

”Vi i teamet tackar för förtroendet att leda och driva Svalners satsning i Göteborg och ser fram emot att bli ännu fler under året”, säger Henrik Timén, Managing Director på Svalner i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Arbetsmarknaden för Göteborgsbaserade skattejurister är het. Revisionsvärlden skrev i november om internprissättningsspecialisten Censio Tax, som även de öppnar ett kontor i Göteborg. Det leds av Marcus Merin som tidigare varit Head of Transfer Pricing (internprissättning) på Volvo Cars. Sedan några har även Aspia-ägda Skeppsbron Skatt ett Göteborgskontor, som idag har nio medarbetare enligt webbplatsen.

Martin Hammarström

[email protected]