Skeppsbron Skatt öppnar Göteborgskontor

Vill nå ut till även mindre företag i Göteborgsområdet.

Foto: Skeppsbron Skatt

Den 1 september öppnar skatterådgivaren Skeppsbron Skatt kontor i Göteborg, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Verksamheten kommer bedrivas i ägaren Aspias lokaler på Skånegatan 1. Skeppsbron Skatt, som köptes av Aspia i fjol, har 70 anställda och har sedan tidigare kontor i Stockholm och Malmö, i dessa båda städer på adressen Skeppsbron.

Skeppsbron Skatt är främst inriktat på skatterådgivning till stora och medelstora företag.
”Samarbetet med kollegorna på Aspia gör det möjligt för oss att även nå ut till mindre företag i Göteborgsområdet”, säger skattechefen Mac Berlin.

Chef för Göteborgskontoret är skattejuristen Evelina Hemsedahl. Hon kommer närmast från Advokatfirman Lindahl i Göteborg där hon ansvarat för byråns skattegrupp. Dessförinnan har Hemsedahl arbetat 12 år på Deloitte.

“För Skeppsbron Skatts räkning kommer Evelina etablera och ansvara för en fullservice-avdelning som erbjuder alla typer av skattetjänster till små, medelstora och stora företag i västra Sverige”, skriver byrån.

Redan i maj 2019 skrev Revisionsvärlden om Skeppsbrons planer på Göteborgsnärvaro.

”Vi håller på att ta första stegen mot en etablering i Göteborg, där vi räknar med att ha ett flera personer starkt team innan året är slut. Vi håller just nu på att rekrytera nyckelpersoner…”, sa Mac Berlin då.

Öppningen av Göteborgskontoret tycks alltså ha blivit fördröjd. Läs hela den tidigare artikeln, där skattebyrån flaggade för etablering på fler orter.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *