Stockholmbyrå expanderar i Norden

Redan på plats i fyra nordiska länder – nosar på Island.

Henrik Åhlin

Setly, en snabbt växande Stockholmsbyrå som utvecklat en egen app, har i tysthet etablerat sig i tre nordiska länder.

”Vi etablerade oss i Oslo redan i fjol och i början av året öppnade vi i Helsingfors och Köpenhamn. Vi har flera litet större kunder som har verksamhet i hela Norden. Nu kan vi hjälpa dem i fyra länder, genom ett och samma system”, säger Setlys grundare och vd Henrik Åhlin till Revisionsvärlden.

Setlys egenutvecklade app används av kunderna för bland annat fakturering, kvittohantering, projektredovisning och attestering. Enligt Henrik Åhlin kan en CFO i Sverige genom appen sköta ekonomin för flera nordiska bolag, även om olika redovisningsprogram används för de olika dotterbolagen. Appen är integrerad mot affärssystemet Netsuite samt mot flera andra vanliga ekonomisystem som Fortnox (Sverige), Visma (Danmark), Tripletex (Norge) och Netvisor (Finland). Genom lösningen utmanar Setly stora redovisningskoncerner som exempelvis Aspia.

”Vi har idag sex medarbetare utomlands, två i varje huvudstad. Dessutom har vi en person i norska Bergen på väg in. Vi funderar även på att etablera oss på Island, för att kunna erbjuda fullständig täckning i Norden”, säger Henrik Åhlin, som uppger att etableringarna i Norden skett organiskt, utan förvärv.

Setly har flera snabbt växande kunder som elscoterbolaget Voi och elbolaget Tibber. Den svenska verksamheten i bolaget Setly Sweden AB omsatte 31 Mkr under 2021 och enligt Henrik Åhlin omsatte Setly-koncernen 48 Mkr under 2022.

”Vi fortsätter att växa och jag räknar med en årsomsättning kring 88 Mkr under 2023”, säger Henrik Åhlin.

Som en del i den nordiska strategin inleder Setly ett samarbete med Lesslie Technologies som har en tjänst för utlandsbetalningar. Betalningstjänsten utlovar lägre bankavgifter och växlingspåslag vid utlandstransaktioner, se tidigare artikel. Lesslie och Setly erbjuder nu sina tjänster i ett paket för nordiska bolag som handlar med utlandet. Enligt Henrik Åhlin gynnar Lesslie både kunderna genom lägre bankavgifter och Setly, genom minskad administration och handpåläggning vid utlandsbetalningar.

Läs även en tidigare intervju med Henrik Åhlin.

Martin Hammarström

[email protected]