Skollednings lyxnotor ger PwC uppdrag

Är ripbröst och spa-konferens OK för kommunal skola?

PwC får granska mötes- och konferensvanorna på Aspuddens skola i södra Stockholm efter avslöjanden av lokaltidningen Mitt i. En rad möten och resor har pekats ut som alltför lyxiga för en kommunal skola, bland annat dessa:

Två resor 2015 till Jukkasjärvi för att rekognosera om det går att förlägga skolläger dit, då den kommunala skolan har planer på en ”minoritetskulturprofil”. Resorna innebär mat och boende, bland annat på Ishotellet i Jukkasjärvi à 3 190 kronor/rum och middag med bland annat ripbröst à 395 kronor. Sammantaget går de två resorna loss på 57 500 kronor inklusive moms.

yasuragi_wellnessmassageair
Yasuragi Hasseludden

Dagkonferens 2015 för skolledning och arbetslagsledare, 13 personer, till spa-anläggningen Yasuragi Hasseludden i Nacka för att tala kvalitetsarbete. Kostnad: 22 000 kronor inklusive moms.

En arbetsplatsträff och avtackningsmiddag på restaurang Gondolen i oktober 2014, där åtta personer äter mat och dricker vin och öl för drygt 8 000 kronor.

Enligt rektorn har skolan en stabil och välskött ekonomi och använder sina anslag på ett ansvarsfullt sätt.

Efter att tre av skolans fackliga organisationer har reagerat på artiklarna ska Stockholms stad låta PwC göra en genomlysning av skolans ekonomi. Enligt grundskolechefen Christer Oja är det PwC som kommer att hålla i trådarna.

”Hur vi formulerar uppdraget till PwC är inte klart”, skriver grundskolechefen Christer Oja i ett mejl till Mitt i.

Martin Hammarström

[email protected]