Samarbete – det moderna sättet att jobba med lön

Sponsrat innehåll från Fortnox

Malin Lundgren

Samarbete med både kunder och kollegor är vägen framåt i en bransch som breddas snabbt och där nya roller växer fram. För Malin Lundgren, Årets auktoriserade lönekonsult 2022, är smarta och intuitiva system en förutsättning för tajta samarbeten och en modern lönehantering. 

På Addea Outsourcing i Malmö är man mån om att jobba tillsammans med – inte “bara” för – sina kunder. Och kunderna har alla storlekar och verkar i många olika branscher, till exempel lager, bygg och tech. Gemensamt är att de outsourcar hela sin lönehantering till Addea.

Detta är Fortnox Lön.

– Vi vill vara en del av deras vardag, se möjligheter och effektivisera deras verksamheter. Och vi är lite bortskämda som har kunder som vill göra förändringar och förbättringar löpande, säger Malin Lundgren, auktoriserad lönekonsult på Addea Outsourcing.

“Systemen avgörande”

För att kunna jobba tajt tillsammans med kunderna är automatiserade och intuitiva system avgörande, berättar hon. På Addea är graden av digitalisering hög och det kommer därför inte in några underlag eller någon information alls på papper.

– Eftersom Fortnox redovisningsmodul är väldigt bra och det finns många fördelar med att samla allt på samma ställe, jobbar vi även i Fortnox Lön med de flesta av våra kunder, säger Malin.

Det bästa med Fortnox Lön tycker Malin är att det är just intuitivt och enkelt att använda.

– Att sätta upp allt kan ta dubbelt så lång tid i andra system. Samtidigt är det så mycket som är automatiserat och det finns väldigt många smarta kopplingar som både underlättar samarbete och sparar tid.

En annan fördel är att Malin får vara med och påverka morgondagens mjukvara på löneområdet.

– Det är helt i samma anda som vi på Addea jobbar. Vi vill ligga steget före och se kundens behov innan de ser det själva. Vi tar oss också tid att lyssna på våra kunder och använder deras återkoppling för att möta deras behov, berättar Malin.

Detta är Fortnox Lön.

Årets auktoriserade lönekonsult 2022

I mars fick Malin Lundgren en av de finaste utmärkelserna man kan få inom lön – Årets Auktoriserade Lönekonsult 2022. Bakom den står branschorganisationen Srf konsulterna.

I juryns motivering lyfts Malins bubblande personlighet och passion för såväl relationer som kvalitet fram. Malin berättar att urvalsprocessen och konkurrensen var tuff. En faktor som bidrog till att hon tog sig igenom nålsögat är hennes förmåga att nätverka och driva branschen framåt.

– Egentligen började det med att jag och några från löneutbildningen sågs på “bankfilsbubbel”. Kretsen växte när vi tog med oss våra kollegor och sedan utvecklades det till ett forum för lönekonsulter i Skåne, där man kan ställa frågor och peppa varandra.

– Vi hjälps åt. Det är viktigare än någonsin i en bransch som breddas snabbt och nya roller växer fram. Kraven på kompetens är höga och man måste specialisera sig. Det kan vara ett ganska ensamt arbete, men jag tycker inte att man ska jobba själv med lön, säger Malin.

“Viktigt med relationer”

I stället vill Malin se mer samarbete – för att hitta de bästa lösningarna för kunderna och deras anställda.

– Det är ju så vi kommer framåt och därför är det så viktigt med relationer. Det är också det som gör det här till en mysig bransch att jobba i.

Hon påpekar vikten av att våga visa sig sårbar inför både kollegor och andra i branschen. Att göra fel är en rädsla många lönekonsulter har.

– Helst ska det ju inte bli fel, men vi är alla människor och ibland blir det tokigt. Det viktiga är att man ser till att det blir rätt i slutänden och framöver.

– Rätt lön i rätt tid är en hygienfaktor. I dag är det andra saker som är viktiga, som att vara proaktiva och ha en bra dialog med såväl sina kunder som deras anställda. Det är det som skapar det största värdet för alla, avslutar Malin.

Samarbete är det smidigaste sättet att jobba med lönerna. När du använder Fortnox Lön och dina kunder och deras anställda samtidigt använder Fortnox Lön Personlig, kan ni göra det ni är bäst och snabbast på. Ni får båda full koll på alla delar av löneprocessen. Detta är Fortnox Lön.

Sponsrat innehåll från Fortnox

Annons

[email protected]