Redovisningskonsulter lanserar analysverktyg

”Gör det lättare för byråerna att kliva fram som rådgivare.”

Daniel Eremar

Tidigare redovisningskonsulterna Hanna Gårdmark och Daniel Eremar har utvecklat analysverktyget Xpektor, ett automatiskt rådgivningsverktyg som hjälper redovisnings- och revisionsbyråer att enkelt skaffa sig en överblick över hur kundernas verksamheter går.

Programmet kopplas till ekonomisystemet (i dagsläget Fortnox) skickar varningar till redovisningskonsulten om något håller på att gå snett ett kundbolag.

”Det kan exempelvis handla om att det egna kapitalet är på väg att förbrukas eller att likviditeten är på väg mot ett negativt saldo”, säger Hanna Gårdmark.

En annan funktion är att programmet sätter fingret på är olika typer av avvikelser. Informationen kan användas som rådgivningsunderlag vid kundmöten.

Hanna Gårdmark

”Xpektor tar med all information som ligger i affärssystemen, både bokfört men även det som ligger utanför och väntar på att bli bokfört. Detta gör att man kan se alla kundernas status för kommande månad och därmed prioritera i sin kundlista. Vår tjänst gör det lättare för byråerna att kliva fram och skapa mervärde som rådgivare”, säger Hanna Gårdmark.

Gårdmark har själv varit auktoriserad redovisningskonsult och drev under flera år redovisningsbyrån Lavant tillsammans med Daniel Eremar.

”Vi letade efter ett verktyg som kunde hjälpa oss att arbeta mer framtidsinriktat mot våra kunder. När vi inte hittade det vi letade efter valde vi att bygga det själva.”

I fjol sålde Hanna Gårdmark och Daniel Eremar sin byrå till SEVR Accounting för att fokusera fullt ut på programvaruutvecklingen.

”Vi har nyligen påbörjat försäljning och har idag ett 15-tal byråer som använder systemet”, säger Hanna Gårdmark.

Vad kostar Xpektor?

”Programmet är molnbaserat och just nu har vi ett erbjudande om 47 kronor för alla de tre modulerna vi har idag”

Så om jag har 20 kunder blir det alltså 940 kronor totalt i månaden?

”Ja, men den rådgivning du kan ge tack vare programmet är värd mycket mer än så”, säger Hanna Gårdmark.

Martin Hammarström

[email protected]