Visma Spcs lanserar företagskort

Bild: Visma

I nästa vecka lanseras Visma Spcs Mastercard Företagskort (betalkort). Enligt ett pressmeddelande möjliggör kortet att korttransaktionerna direkt hamnar på rätt plats i bokföringen.
“Visma Spcs nya företagskort är integrerat med våra kunders bokföringssystem, det automatiserar kvittohanteringen helt och underlättar bokföringen för företagaren”, säger Charlotte von Sydow, vd Visma Spcs.

Kortet är gratis för den som använder ekonomiprogrammet Visma eEkonomi. Företagaren fyller kortet med företagets pengar, sedan är det bara att handla. En app påminner om att fota kvittot.
“Idag spenderar både företagare och redovisningsbyråer alldeles för mycket tid på att jaga rätt på kvitton. Oftast flera månader efter att köpet ägt rum. Med vår lösning slipper man allt strul och kan hantera inköpen i bokföringen i realtid, med korrekt underlag och fantastisk bokföringshjälp”, säger Helene Struthers, digitaliseringsexpert på Visma Spcs.

Vismas betalkort förmedlas i samarbete med redovisningsprogrammet Bokio, som tidigare i år köptes av Vismakoncernen.  Bokio har redan tidigare en liknade kortlösning kopplad till Bokios företagskonto.

Martin Hammarström

[email protected]