Redovisningskonsult cyklade genom hela Sverige

215 mil på 24 dagar: ”Lättare än vad vi hade trott”.

Paret Daufeldt

Auktoriserade redovisningskonsulten Elin Daufeldt, som driver Exmira Ekonomikonsult i Sölvesborg i Blekinge, hade 2020 som många andra en ”annorlunda” sommar. Tillsammans med sin man cyklade hon 215 mil genom Sverige, från Karesuando i norr till Kåseberga i söder.

”Det var klart tungt och jobbigt för rumpan, men ändå lättare än vad vi hade trott. Det var en helt fantastisk resa. Vi har fått se jättemycket, säger Elin Daufeldt till Sydöstran.

Genom turen har Daufeldts samlat in över 45 000 kronor till Prostatacancerförbundet. Tankarna på långcykling har funnits hos Elin Daufeldt i några år efter att hennes pappa gick bort i prostatacancer. När coronautbrottet hon lyckades hon till slut övertala sin man.

”Att cykla genom Sverige var en dröm som delades med Elins pappa, men som vi tyvärr inte hann förverkliga”, skriver paret på insamlingssidan.

Först var tanken att starta vid Treriksröset längst uppe i norr, men eftersom finska gränsen mot Sverige var stängd föll valet i stället på Karesuando som ligger på den svenska sidan intill gränsen. Efter att ha bilat upp längs med ostkusten gick starten den 13 juli. Cyklingen gjordes på inlandsvägar, cirka tio mil om dagen. Turen tog 24 dagar.

När Revisionsvärlden frågar Elin Daufeldt hur det fungerade att vara borta från byrån och kunderna så länge svarar hon att hon hade kommunicerat och tydliggjort att hon skulle vara ganska otillgänglig under 3-4 veckor.

“Men sedan hade jag såklart datorn med mig så att jag kunde lösa det mest akuta. Det funkade förvånansvärt bra; ringa och mejla kunde jag (vid behov) göra kvällstid och var 4:e dag ungefär kopplade jag upp via datorn och klarade av en del nödvändigheter”, skriver hon.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se