Redovisningsgrupp sponsrar Vätternrundan

Vätternrundan. Fotograf: Petter Blomberg

Norskägda redovisningsgruppen VIEW Ledger kliver in som sponsor till Vätternrundan, världens största motionslopp för cyklister. Som en del av sponsorskapet kommer VIEW Ledgers dotterbolag PrimeQ att ansvara för all it-service under loppet. I ett pressmeddelande betonar Jessica Nilsson, sponsoransvarig på Vätternrundan, de digitala utmaningarna för loppet som har 20 000 deltagare.

”När våra event går live, så är det mängder av detaljer som ska klaffa och en stor mängd människor som ska registreras på kort tid. Under högtryck så printar vi 1000-1400 nummerlappar per timme”, säger Jessica Nilsson.

VIEW Ledger är en del av VIEW Group, som verkar inom både ekonomi och IT. I fjol köpte man PrimeQ som bland annat har kontor i Motala nära Vättern.
PrimeQ har byggts upp av Claes Völcker. När Revisionsvärlden intervjuade honom i fjol motiverade han försäljningen till norska VIEW-gruppen med att han vill erbjuda PrimeQ:s tjänster inom it och telefoni till VIEW Ledgers kunder.

VIEW Group startades 2004 i Norge men har efter köpet av PrimeQ ca 250 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Lund, Norrköping, Motala, Kalmar, Västervik och Norrtälje.

Martin Hammarström

[email protected]