PE Accounting blir Gasell – igen

Växer mot allt större kunder.

PE Accountings Johanna Pihl, Damir Pepic och Ann-Charlotte Nilsson med bolagets Gaselldiplom.

Redovisningsbyrån och systemutvecklaren PE Accounting har utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri, för tredje året i rad. Byrån har en årlig tillväxttakt om cirka 50 procent och omsatte 42 Mkr i fjol. Nu närmar sig byrån allt större kunder med upp till 500 anställda.

”Många av våra kunder vill ha en tjänst som håller i takt med att de växer och inte bara investera i nästa smarta kvittoapp. Deras ekonomiansvariga vill kunna fokusera mer på värdeskapande uppgifter och ledningen vill kunna ta beslut baserat på liveuppdaterade rapporter. Idag har vi kunder med omkring 300 anställda som bara har 1 person som sköter ekonomin, det är ändå väldigt häftigt och en fingervisning om var vi är på väg”, säger grundaren Olle Rydqvist, i ett pressmeddelande.

Rydqvist startade PE Accounting 2011 tillsammans med Andreas Granstedt och Matthias Hjalmarsson. Företaget har utvecklat ett eget ekonomisystem och jobbar hårt med att automatisera kunderna vad gäller allt från fakturor, utlägg och lön till uppföljning och bokföring.

”Vår stora framgångsfaktor har varit och är vår respekt för vad en dator klarar av att göra och vad en människa bör göra såsom tekniken ser ut idag. Fokus har till exempel inte bara varit AI, utan vi ser alltid till hela processen”, säger Olle Rydqvist.

Martin Hammarström

[email protected]