OC&C skakat av massavhopp till franska EY

Managementkonsulten tappar hela partnerteam.

EY i Frankrike har rekryterat ett flertal managementkonsulter på toppnivå från konkurrenten OC&C. Det bekräftar OC&C till den brittiska branschsajten Consultancy. Exakt hur många är okänt, men enligt bolagets uppgifter på hemsidan och Linkedin så ska hela partnerteam i Paris ha gått över till EY. Enligt tillgänglig statistik så ska OC&C innan avhoppet ha haft ett 20-tal konsulter i Frankrike. De avhoppade managementkonsulterna har ny blivit en del av Parthenon-EY, en managementkonsultdel inom EY.

OC&C-avhoppen kommer inte som en blixt från klar himmel. Bolaget har varit föremål för många rykten under de senaste månaderna där ett alternativ påståtts ha varit att OC&C:s franska verksamheten helt skulle slukas av Parthenon-EY.

OC&C har efter avhoppen fortfarande kvar sin verksamhet i Paris och har öppnat ett nytt kontor tillsammans med tre seniora partners i samma stad. Det bekräftas av ett pressmeddelande som byrån nödgats släppa och som Consultancy läst. Där bedyras att Frankrike fortfarande kommer att vara en nyckelmarknad för bolaget.

OC&C grundades 1987 I London och räknas till världens främsta managementkonsulter. Firman finns i ett tiotal länder, dock ej i Norden.

Parthenon grundades 1991 i Boston av två amerikanska managementkonsulter med bakgrund på Bain. Byrån köptes av EY 2014 och varumärket Parthenon EY används på flera marknader. Enligt den egna webbplatsen har Parthenon EY 27 kontor runt om i världen, i Sverige är fyra partners knutna till varumärket.

Martin Hammarström

[email protected]