Nytt molnbaserat skatte- och bokslutsprogram från Visma Spcs

Programvaruföretaget Visma Spcs lanserar det nya, molnbaserade programmet Visma Skatt & Bokslut Pro.

”Nu ger vi Sveriges företagare möjlighet att sköta sitt bokslut som ett proffs. Med Visma Skatt & Bokslut Pro är en stor del av arbetet redan gjort när det är dags för årsbokslut. Då är det enkelt att signera och skicka in till Bolagsverket, allt digitalt direkt i programmet”, säger Henrik Andrén, ansvarig för Visma Skatt & Bokslut Pro på Visma Spcs, i ett pressmeddelande

I fjol lanserade Visma-konkurrenten Fortnox en modul för bokslut och skatt, som bygger på programvaran Agoy. Visma Skatt & Bokslut Pro innehåller stöd för skattesimuleringar, deklaration och årsredovisning. En av programmets kärnor är den automatiska transaktionsanalysen, som löpande hjälper företagaren att hitta avvikelser, felaktigheter eller andra väsentliga händelser i bokföringen. Enligt Visma blir avstämningsarbetet då snabbare, enklare och billigare.

”Oavsett om årsredovisningen godkänns måste företagare ha kontroll på att balansräkning och resultat stämmer. Programmet minskar risken för att göra fel i bokslut och deklaration, samtidigt som företagare digitaliserar och automatiserar sin verksamhet”, säger Henrik Andrén.

I programmet signeras årsredovisningen digitalt och lämnas digitalt till Bolagsverket, oavsett om företaget följer regelverket K2 eller K3. Bland andra funktioner i programmet finns inbyggda checklistor för kvalitetssäkring, flexibla klarmarkeringar, kommentarer och automatiskt uppdaterade bilagor.

Vismas program Skatt & Bokslut Pro, eEkonomi, Lön Smart och Tid Smart är alla molnbaserade.

”Lanseringen av Visma Skatt & Bokslut Pro innebär att Visma Spcs har ett komplett erbjudande av molnbaserade produkter för företagare”, säger Charlotte von Sydow, vd för Visma Spcs.

Martin Hammarström

[email protected]