Nytt avhopp från KPMG

Nu lämnar även marknadschefen Niklas Hjelt byrån. Skattechefen Tina Zetterlund efterträder.

Niklas Hjelt

Niklas Hjelt lämnar KPMG efter två år i rollen som Head of Markets & Sales. Hjelt säger till Revisionsvärlden att han roll varit att ”driva på utvecklingen mot ett tydligare och starkare KPMG med fokus på tillväxt och marknadsfrågor” och att jobbet varit “både roligt och svårt”.

“Min plan när jag tog mig an uppdraget var att investera två-tre år på KPMG och nu så här efter två års arbete känner jag att tiden är mogen att gå vidare”, säger Niklas Hjelt, som inte tycks ha något nytt jobb.

Hans ersättare blir chefen för Tax & Legal Tina Zetterlund som har arbetat över 20 år på KPMG. Revisionsvärlden har även uppgift om att den mäktiga Tina Zetterlund är på väg att lämna ansvaret för Tax & Legal, vilket bekräftas av kommunikationsavdelningen.

Tina Zetterlund

Hjelt rekryterades av dåvarande vd:n Magnus Fagerstedt, och han har liksom Fagerstedt bakgrund på EY. Hjelt har efter att han lämnade EY även arbetat flera år på PwC. Magnus Fagerstedt petades av styrelsen våren 2019 och han efterträddes av den nuvarande vd:n Patrik Anderbro. Därefter har flera tidigare chefer och delägare med EY eller Fagerstedt-anknytning lämnat KPMG.
Nyligen slutade Andreas Dammert, tidigare COO, och i fjol lämnade ex-revisorn Thomas Forslund och Annika Melin Jakobsson, tidigare Head of Deal Advisory.

Martin Hammarström

[email protected]