Nya delägare till BDO

Från vänster: Margareta Kleberg, Sara Andrén, Sarah Backlund, Christian Svetlik och Thony Hannell.

BDO tar in fem nya partners från och med den 1 september i år: Margareta Kleberg, Sara Andrén, Sarah Backlund, Christian Svetlik och Thony Hannell. Tre av fem nya partners är alltså kvinnor. De invalda består av en auktoriserad skatterådgivare, en skattejurist, en auktoriserad revisor, en transaktionsrådgivare samt en kontorschef och redovisningskonsult.
”Det är fem mycket kompetenta partners som väljs in. Vi gläds åt att vårt jämställdhetsarbete ger resultat och att det är en bra spridning mellan våra fyra affärsområden, rådgivning, skatt, revision och företagsservice”, säger Pether Römbo, ordförande i delägarberedningen, i ett pressmeddelande.
Kort om de nya delägarna:

  • Margareta Kleberg, auktoriserad revisor som drivit egen revisionsbyrå i Stockholm i 20 år. Hon kom in till BDO i samband med att hennes byrå Kleberg Revision köpets av BDO 2017.
  • Sara Andrén, kontorschef och redovisningskonsult i Uppsala. Uppsalakontoret uppges växa snabbt.
  • Sarah Backlund, auktoriserad skatterådgivare i Stockholm, med moms som specialistområde. Hon är gruppchef för en av skattegrupperna i Stockholm och har bakgrund från PwC.
  • Christian Svetlik, transaktionsrådgivare i Stockholm. Svetlik rekryterades 2017 från Deloitte till BDO:s Corporate Finance-avdelning.
  • Thony Hannell, skattejurist i Göteborg. Efter mångårig erfarenhet från EY började Hannell på BDO 2017 där han jobbar med indirekt skatt. Han uppges vara specialiserad på fastighetstaxering.
Martin Hammarström

[email protected]