”Här finns en positiv vilja till förändring”

Marika Löthwall, redovisningschef på Mazars Stockholmskontor, om utveckling och engagemang.

Sponsrat innehåll från Mazars

Mazars fortsätter tillväxtresan. Vi som redan jobbar här vill gärna välkomna fler att ta steget! Den vanligaste vägen in i Mazars är efter examen eller efter några år i yrkeslivet. Men vi har också goda erfarenheter av att rekrytera mer seniora medarbetare eller förvärv av mindre, lokala byråer.
Ett av våra senaste nytillskott är Marika Löthwall som anslöt till Mazars i början av året som ansvarig för Mazars Redovisning i Stockholm. Hon kommer närmast från PwC/Aspia.

Berätta lite om din roll som redovisningschef.

– Jag leder arbetet inom redovisning på vårt kontor i Stockholm. Det är ett stort ansvar som både handlar om att se till att vårt redovisningsteam mår bra, att vi har en god arbetsmiljö, jobbar proaktivt, levererar hög kvalitet och att vi är stolta över vårt arbete, men också att se till att våra tjänster är lönsamma och att våra kunder är nöjda med vår service.

Vad fick dig att välja Mazars?

– Efter att ha varit med på en spännande resa i PwC/Aspia funderade jag på nästa karriärsteg. Jag ville gärna ta mig an nya utmaningar och efter att ha arbetat på både stor och dessförinnan liten byrå kändes Mazars som en fantastisk möjlighet.

Hur har första tiden på Mazars varit?

– Jag har känt mig otroligt välkommen. Här finns en gemytlig stämning, tillmötesgående kollegor och massor med kunskap och erfarenhet. Steget till en hjälpande hand är aldrig långt. Dessutom finns en vilja till förändring, till att ta nya steg och utvecklas tillsammans. Det är jättepositivt.

Vad är din drivkraft?

– Jag brinner för kundmötet, för att möta trevliga människor och för att hjälpa. Jag tycker om att se till att både teamet och våra kunder är nöjda. Dessutom triggas jag av utveckling, av att vi har en resa framför oss – det känns väldigt spännande att få vara en del av!

I en tid av digitalisering och automatisering – hur ser du på redovisarens förändrade roll?

– Vi lever i en minst sagt föränderlig värld som ställer höga krav på utveckling. Vi måste hänga med och utveckla våra tjänster och erbjudanden i takt med förändringen. Det handlar mycket om att se värdet i vad vi kan erbjuda. En smart, digital lösning är ett enormt hjälpmedel, men den ersätter inte den kompetens, erfarenhet och det personliga engagemang som vi kan erbjuda. När företagen växer växer vi med dem. Vi vill att alla våra kunder ska känna sig sedda och trygga med våra lösningar, vår service och vårt engagemang i deras företagande. Det tror vi ger ett stort mervärde.

Läs mer om hur du kan utvecklas hos Mazars.

Sponsrat innehåll från Mazars

 

Redaktionen

red@revisionsvarlden.se